Spännande premiär för Trädgårdshelg på Bollsta Folkets hus

1796
Sara Bäckmo. Foto: Pressbild.
Annons

Magdalena och Jörgen Desén, som driver boklådorna i Kramfors och Sollefteå, värnar om ett levande litteraturliv.

I höstas låg de bakom litteraturkryssningarna på Ångermanälven med Ådalen III och den 23–24 februari arrangerar de en trädgårdshelg på Bollsta Folkets hus, med många namnkunniga föreläsare och författare.

– Vi har burit på den här tanken efter att ha träffat många författare i samband med bokinformationsdagar. Nu känns läget rätt att start upp en trädgårdshelg.

Att lägga den vintertid är för att den ska passa alla som vill ha god tid att planera för kommande säsong.

– Målsättningen är att inspirera och stimulera till mer trädgårdspyssel och gröna projekt, säger Magdalena Desén.

Bella Linde. Foto: Pressbild.

Bland föreläsarna märks bland andra Sara Bäckmo som ska prata om vinterodling, Bella Linde som skrivit böcker om exempelvis odla ur jorden och självhushållning samt Jan Roed som ska berätta om klimatsmart odling.

Trädgårdshelgen på Bollsta Folkets hus tredje helgen i februari arrangeras av Dahlbergs bokhandel i Sollefteå och Kramfors bokhandel, i samarbete med Hola Folkhögskola, Studiefrämjandet, Kulturrådet och Nordvik.

Annons

– Hola flyttar en av sina kurser till Bollsta Folkets hus i samband med trädgårdshelgen och har fått många anmälningar, säger Magdalena Desén som säger att hennes och Jörgens företag ska satsa på fler evenemang med litteratur i centrum.

– Vi har många idéer och är positivt överraskade av det goda gensvar vi fått och får. När det gäller trädgårdshelgen kommer den att bli en tradition och vi hoppas på besökare inte bara från Ådalen utan även från hela Västernorrland och gränsande län.

– Dessutom är Bollsta Folkets hus perfekt för ändamålet. Bra lokaler och ett fint geografiskt läge.

FOTNOT: Denna artikel har även varit publicerad i tidningen NORDSVERIGE.