SHL:s sportchef Johan Hemlin har släppt boken ”Att bygga och leda team”

910
Johan Hemlin, sportchef på SHL. Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån.
Annons

HALLÅ DÄR! Johan Hemlin, sportchef på SHL, Svenska Hockeyligan, som släppt en bok om ledarskap: Att bygga och leda team.

Berätta, hur föddes idén?

– Jag ville dokumentera delar av mina erfarenheter och få det paketerat på ett enkelt och konkret sätt, därför blev det en pocketbok. Jag reflekterar när jag skriver och så tyckte jag helt enkelt att det var en liten rolig grej att göra.

Hur länge har du jobbat med den?

– Just den här har jag petat med under ett halvår. Eftersom jag har annat att göra så blir det bara en stund här och där. Jag hade dock ett bakgrundsmaterial att utgå ifrån i form av viss dokumentation som jag gjort tidigare. Jag har lärt mig att jag aldrig blir nöjd när jag skriver och att det tar längre tid än vad jag tror.

Ge en kort beskrivning av innehållet i boken?

– Det är en verklig beskrivning hur man kan tänka när man försöker bygga ett fungerande lag. Teorierna och exemplen är hämtade från verkligheten under mina år som sportchef. Som ledare kan man nog både känna igen sig och finna lite nya idéer, gillar man dessutom ishockey så är det ju en extra bonus.

Annons

Vilka är bokens huvudsakliga målgrupper?

– Boken riktar sig främst till ledare och andra som är intresserade av ledarskap, teamwork och fungerande grupper. Miljön är ju tagen från hockeyvärlden men tanken är ju att man ska kunna få inspiration och tips även till andra verksamheter. Boken är enkel, konkret och billig.

Hur säljs den?

– Den finns att köpa via den vanliga nätbokhandeln samt hos några lokala bokhandlare. Sedan har Pocketshop tagit in den i ett antal butiker, till exempel på Arlanda.