Sexshopen i Bollstabruk och de två damerna med rullator som höll på att få dåndimpen…

3279
En bild från en sexhsop. Dock inte från den nedlagda i Bollstabruk...
Annons

Bollstabruk har genomgått en positiv förvandlig de senaste åren. Förfallna hus i centrum har rivits och Bollsta Intresseförening har åstadkommit mycket för både trivseln och framtidstron.

Dessutom har Nylands Järn bidragit till att öka snacket om samhället med sin lokala hit ”40 genom Bollsta”.

Själv har jag att alldeles speciellt minne kopplat till Bollsta.

Det är 12 år gammalt och härrör från ett reportage som jag och fotografen Pelle Nordlander gjorde för det nationella magasinet Entreprenör, om Intim Saloon. En shop för sexhjälpmedel som öppnats nära torget.

Så här skrev jag bland annat i reportaget:

”Jag sålde tidigare sexleksaker på hempartyn med min förra pojkvän och kände att det var läge att ta det till ett större sammanhang, säger Caroline Ohrsell.

En 27-åring som numera driver Intim Saloon mitt i byn. På butikshyllorna trängs massageoljor men penisringar, löspenisar och vacuumpumpar. Det som syns är bara en bråkdel av det totala sortimentet, som Caroline säljer på nätet.

– Många människor är blyga och vågar inte komma in i affären. Men allt fler tar mod till sig. Och jag har dessutom kunder som åker över tio mil för att handla av mig. Jag har flera stammisar också.

Annons

Det var när Carolines förhållande med förra pojkvännen tog slut och hon saknade fast anställning, som hon kom på tanken att starta en sexshop. Hon gick en starta eget-kurs och hittade en lokal i centrala Bollstabruk. Ingen bank ville låna henne pengar, men Almi ställde upp.

Caroline är noga med att understryka att hon inte handlar med porr.

– Det här är hjälpmedel och leksaker. Jag är strängt emot porr. Njutning är någonting helt annat.  Jag brukar tala om det som säljs här som vuxengodis. Och dem som vill ha råd om produkterna får det. Jag skulle inte sälja något som jag vet inte fungerar och som jag inte har erfarenhet av själv.

Störst efterfrågan är det på massageoljor, penisringar och olika typer av vibratorer.

Men ännu så länge är det få som slinker in och köper vuxengodis på väg hem från Konsum.

– Kunderna blir stadigt fler men jag räknar med att nätshopen blir den största intäktskällan även i fortsättningen, säger Caroline Ohrsell.”

Så långt texten.

Minnet jag tänker på är när Pelle skulle ta en bild på Caroline i butiken.

Just när hon höll upp en massageapparat gick ett par äldre damer förbi utanför skyltfönstret med varsin rullator.

När de såg Caroline hålla upp den vibrerande löspenisen stannade de till, med uppspärrade ögon, som vore de träffades av blixten.

Jag trodde för ett ögonblick att båda fått dåndimpen.

Lyckligtvs tog de sig vidare, jag och Pelle tackade för oss och reportaget hamnade som sagt i Entreprenör.

Intim Saloon stängdes inte många månader efter att reportaget publicerats, om jag minns rätt.

Och någon sexshop har inte öppnats i Bollstabruk igen.

Det är lite synd, kan jag tycka.

Tänk, en så rolig låt d e t hade kunnat bli om Nylands Järn fått ta ut svängarna.