Rallyt med entusiastfordon blir en av höjdarna på Höga Kusten Motorvecka

1350
En bild från fjolårets rally. Foto: Privat .
Annons

Att åka längs Höga Kustens kustband i ett entusiastfordon, se allt det vackra, stanna vid utvalda smultronställen och att göra det tillsammans med andra entusiaster. Det är något extra.

– Vi hoppas därför på bra uppslutning på vårt rally Wheels & Waves Coast Run, säger Jörgen Westin i arrangerande Coast League Cruisers.

30 ekipage 2017 förväntas bli m i n s t det dubbla i år.

– Och det här är alltså ett rally för både bilar och motorcyklar. Allt som går under epitetet entusiastfordon, säger Jörgen.

Jörgen Westin, Coast League Cruisers. Foto: Olof Wigren.

Starten sker på klassisk mark för både Ådalen och bilfolket.

Man samlas nämligen den 1 augusti vid Ådalens veteranbilsmuseum, som ligger bara några stenkast ifrån monumentet över Ådalshändelserna 1931, Wästerlunds K–märkta konditori och Sandöbron.

Dagen till ära planerar också museet för en release av sin bok om deras bilar, skriven av mig, Olof Wigren, och med många fina bilder av Classic Motors chefredaktör Thomas Sjölund.

– Sedan tar vi vägen vi Hornöberget och Hotell Höga Kusten, Fjärdbotten, Nora, Nordingråvallen, Bönhamn och Norrfällsviken innan vi avslutar i Ullånger sent på eftermiddagen med käk och musik på Ullångers Hotell & Restaurang, säger Jörgen.

Annons

Alla bilar kommer att åka i en lång kortege.

Den kommer att bli en mäktig syn på vägarna.

Coast Leage Cruisers är en klubb som blivit allt mer aktiv och den arrangerar den 25 augusti även en stor bilträff och cruising under Ullångersdagen.

I fjol, andra året den genomfördes, lockade den över 200 bilar.

Bilentusiasternas aktiviteter har stor betydelse för hela orten. Även det lokala näringslivet gynnas när många besökare utifrån kommer till samhället.

Höga Kusten Motorvecka och Ullångersdagen med bilträffen är två av sommarens höjdare i Ullånger.