Nypremiär för Nordingrådagen

2880
Örjan Löf. Foto: Olof Wigren.
Annons

 

Nordingrådagen återuppstår.

– Nu på lördag den 5 maj är hela bygden välkommen in till Nordingråvallen. Då visar företagen upp sig och det blir aktiviteter för hela familjen, säger Örjan Löf, ordförande i arrangerande Nordingrå Intresse– och Företagarförening, NIFF.

När Nordingrådagen genomfördes senast, är Örjan osäker på.

– Men den har legat nere ett antal år. Det har funnits en del liknande evenemang men inte på det här sättet.

Att NIFF håller i trådarna föll sig naturligt.

– Vi representerar ju olika intressen, både invånarnas och näringslivet. Sedan är vi många fler som är involverade på olika sätt.

– Målet är att lägga grunden till något som ska bli en ny tradition, säger Örjan.

Annons

– I år kommer till exempel företagen längs genomfartsvägen på Nordingråvallen att ha erbjudanden och öppet hus. Vi hoppas på fler företag och byar i Nordingrå framöver.  Dessutom ska vi ha en karta med hänvisning till ytterligare företag i närheten som också är med.

Det blir bland annat tävlingar, demonstrationer av produkter och tipsrundor.

– Och för barnen blir det hoppborg, teater genom Svenska Kyrkan och chans till att prova två serier bowling på Kusthallen. Ja, det blir mycket mer ändå, skrattar Örjan.

Nordingrå är något ett Gnosjö i miniatyr, det vill säga en bygd som i mångt och mycket präglas av entreprenörskap, företagsamhet – och ett rikt föreningsliv.

– De senaste åren har vi haft en positiv befolkningsutveckling och ett stort tillskott av barn. Det ger oss framtidstro och skapar en positiv stämning som Nordingrådagen ska hjälpa oss att förmedla, säger Örjan Löf.