Ny musikfest i Herrskog på lördag till förmån för Barncancerfonden

1726
Peo Andersson (t v) och Tommy Nyberg. Foto: Olof Wigren.
Annons

Det började som en hyllning till en avliden vän, lockade mer folk än vad arrangörerna vågat drömma om o c h: inbringade fina pengar till Barncancerfonden.

I år blir det en självklar fortsättning på Sensommarkväll i Herrskog.

På lördag, 1 september, spelar flera artister på scenen intill gamla Herrskogs hotell och återigen tillfaller alla intäkter Barncancerfonden.

— Jag brukar säga att är du i min ålder har du fått vara med ett bra tag, men barn som dör… fy fan, det gör så ont i mig. De har ju hela livet framför sig, säger Peo Andersson apropå valet av det välgörande ändamålet.

Han och Tommy Nyberg är de två initiativtagarna till Sensommarkväll, som förra året genomfördes för att hedra minnet av deras gemensamma kamrat Peter Rodin som avled i cancer.

– Peter finns med i våra tankar hela tiden och att vi nu satsar på en fortsättning känns så rätt.

– Det kom mycket folk i fjol och vi fick in 10 450 kronor till Barncancerfonden. Deras ansvariga sa att det är häpnadsväckande mycket för ett evenemang på en så liten ort, säger Tommy Nyberg.

I år kommer några av 2017 års artister tillbaka – Zandra Nyberg och Arto – men det blir även några för denna scen nya ansikten. Nämligen V–kill, som även kommer att hålla i allsång, Trubaduon Deluxe, Erica och Viola Jacobsson.

Annons

– Alla ställer förstås upp gratis och vi ska även ha gästspel av Ovanmo–revyn som bjuder på tre nummer.

– Det kommer att bli en helkväll med både musik, skratt och att behjärtansvärt syfte i botten, menar Peo Andersson.

Han och Tommy är tacksamma för stöd från olika ideella krafter och företag – däribland Sportringen i Kramfors – som på olika sätt gör det möjligt att genomföra alltihopa.

– Det stora engagemanget från alla håll värmer verkligen.

FOTNOT: Detta reportage var även publicerat i senaste numret av Kramforsbladet.