När Beatles-bandet från Umeå kom till Köja och taket på Bennys garage

1500
Foto: Olof Wigren.
Annons

Beatles–låtar på taket till Bennys garage i Köja. Det blev en av sommarens musikaliska höjdare i Ådalen.

– Härligt att vara här och kul att se så många i publiken. Nu kör vi! sa Magnus Kollberg, frontman i bandet Nowhere Men, när konserten startade förra fredagen strax efter klockan 20.

Nowhere Men gjorde fyra spelningar på två dagar det gångna veckoslutet, samtliga arrangerade av Krumelursällskapet med samarbetspartners.

Konserten i Köja lockade cirka 150 personer. Här var Köja Mariebergs Lokalhistoriska Förening medarrangör.

– Jättekul att vi kan bjuda på något sånt här, sa föreningens Torbjörn Pahlin.

Bandet spelade med stor intensitet och levererade i två set flera av Beatles största hits, plus 60–talsklassiker från andra legendariska band efter pausen.

Nowhere Men, förstärkt med Anders Högström på orgel, spelade Beatles–låtar inför stor publik på taket till Bennys garage i Köja. Foto: Olof Wigren.

I publiken sågs både ortsbor, stadsbor, hemvändare och sommargäster. Kommunalrådet Jan Sahlén (s), granne med Bennys garage, var en av dem som njöt av underhållningen.

– Det var ju den här musiken man växte upp med, log han.

Annons

Och Fredrik Högberg från Tingshuset i Nyland hyllade både initiativet och bandet.

– De håller hög klass och ger verkligen järnet, sa han.

Takspelningsturnén startade på Centrumplan i Sollefteå mitt på dagen i fredags. Sedan gick den vidare till Köja, fortsatte med spelning på Mat & Nostalgi i Viksjö på lördagen för att avslutas på torget i Kramfors under cruisingen för Höga Kusten Motorvecka på lördagskvällen.

– En succé, bandet fick ett härligt mottagande överallt och det kom mycket folk, sa Krumelursällskapets ordförande Anders Högström.

FOTNOT: Detta reportage har även varit publicerat i tidningen Nordsverige.

Foto: Olof Wigren.