Juniorkronorna spelar turnering i Örnsköldsvik kommande veckoslut

4042
Lukas Wernblom under matchen mellan Sverige U18 och Finland U18 den 11 februari 2017 i Sundsvall. Foto: Nils Jakobsson/Bildbyrån.
Annons

Till våren avgörs U18-VM i ishockey i Örnsköldsvik och Umeå. Men redan kommande helg blir det internationell ishockey i Örnsköldsvik.

Då spelas en fyrnationsturnering för J20-landslag och i den svenska truppen ingår blanda andra MODO-spelarna Lukas Wernblom och Victor Berglund.

Peter Blomqvist. Foto: Olof Wigren.

Peter Blomqvist på Ångermanlands Ishockeyförbund, hur mycket kan ni ”testa” organisationen till veckan inför nästa års mästerskap?

– Det är ett utmärkt tillfälle att testa boende, arenan, transporter, sekretariat, lagvärdar, domarvärdar, volontärer och så vidare. Det blir matcher matcher fredag 24/8, lördag 25/8 och söndag 26/8. Sverige möter Finland, Tjeckien och Ryssland.

– Fyrnationsturneringen är en suverän möjlighet att få se internationell topphockey i Fjällräven Center. Sveriges bästa J20-spelare deltar och jag riktar en uppmaning till alla sportintresserade i Ångermanland och Västerbotten: ta detta tillfälle att få se fartfylld ishockey!

Kommer ni att kunna dra nytta av tidigare erfarenheter av stora evenemang?

– Ja, och vi har ju har erfarenhet av bland annat Stålbucklan och TV-puckarrangemang, vilket är till stor fördel nu.

Annons

Hur ser organisationen ut för denna turnering och mästerskapet nästa år?

– Angående J20-fyrnationsturneringen är det ett arrangemang som Ångermanlands IF och några av våra föreningar ansvarar för tillsammans med Svenska Ishockeyförbundet. I den samarbetar vi inte med Umeå.

– Inför U18VM i april 2019 samarbetar vi med Västerbottens Ishockeyförbund, Björklöven och Umeå kommun och det går helt perfekt. Lokalt har vi Örnsköldsviks kommun och MODO Hockey som viktiga samarbetspartners.