Johan Silvenord, arbetsmiljöingenjör på Pöyry: ”Jag försöker alltid hitta det positiva i tillvaron”

1365
Johan Silvenord.
Annons

Johan Silvenord jobbar som arbetsmiljöingenjör på det internationella konsult– och ingenjörsföretaget Pöyrys kontor i Örnsköldsvik.

– Mitt tänkande genomsyras av att försöka hitta det positiva i tillvaron, både för mig och kunderna, säger han.

Johan är född och uppvuxen i Husum och har en bakgrund som backhoppare på elitnivå.

– Jag satsade stenhårt tills dess att jag var 23 år, då jag lade av. Det var lite trist eftersom min ambition var att hålla på tills jag fyllt 40, men nu blev det inte så.

Han har gått olika högskole– och yrkesutbildningar och jobbat på olika ställen, bland annat på Räddningstjänsten Örnsköldsvik.

– Där fick jag en bra skolning och goda möjligheter att utveckla en bred arbetsmiljökompetens. Det har glädjande nog fortsatt så på Pöyry, där jag jobbar som arbetsmiljökonsult och är en stark arbetsmiljöspecialist norr om Gävle. Jag har även uppdrag inom marknadsföring, säger han.

Ett stimulande jobb där han hämtar inspiration från det han gjort tidigare och de intressen han odlar på fritiden. Det handlar bland annat om eventsjukvård, utbildning och föreläsningar om HLR, sjukvård och friskvård, massagebehandlingar och det som han ägnar allt mer tid åt: foto och film.

– Jag plåtar ofta och allt ifrån sport och natur till industri.

Annons

– På senare tid har jag till exempel gjort flera kortare marknadsföringsfilmer åt Pöyry som används på sociala medier.

Han har även tagit många bilder åt Husum Hockey och av surfing.

– Min elvaårige grabb är en hängiven surfare och jag surfar också en del, men mest står jag på stranden och tar bilder. Familjen har säsongsplats för husvagn på Salusand hela sommarhalvåret och just Salusand är ett av de mest idealiska platserna för surfing längs hela Norrlandskusten, säger Johan.

Bilden här nedan är tagen där.

Far och son Silvenord surfar i Salusand.

När det gäller eventsjukvård har han bland annat varit engagerad  i samband med Husum Winter Classic, Swim Run och Pond Hockey. De två sistnämnda eventen i samarbete med Mikael Lindnord.

– Utbildningarna utgår ifrån min egen yrkesutbildning inom olika områden och massage är  något jag sysslat med länge.

– I allt jag gör försöker jag att lyfta fram det unika och det goda. Det finns så mycket elände i världen att det känns allt mer angeläget för mig att bidra till att det positiva kommer fram bättre.

– På det sättet kanske jag kan sägas vara en influencer till och med.