Jimmy lämnade Göteborg för Sidensjö – han och familjen stortrivs här

2057
Jimmy och familjen när han gifte sig med sin Emma. Foto: Privat.
Annons

Han är granne med kyrkan, älskar utsikten mot Drömmesjön och stortrivs i Sidensjö.
Jimmy Sjökvist har inte ångrat en sekund att han och familjen flyttade hit från Göteborg för drygt tio år sedan.
– Här får vi livskvalitet i alla dess former, säger han.

Vi kör en kort bakgrund:

Jimmy är uppvuxen i Domsjö men flyttade till Bollnäs 1994 för studiernas skull. Var förmodligen den som skapade begreppet e-learning – att undervisa och ta emot undervisning via dator – under tiden i Hälsingland, där han småningom blev lärare inom multimedia.

– Jag jobbade med och lärde ut den teknik som då låg i absolut framkant för bland annat film och 3D-animering, säger han.

Han flyttade sedan till Göteborg, jobbade åt ett företag som gjorde stora uppdrag åt bland annat Volvo i utvecklingen av deras bilmodell XE 90 och blev sedan egen företagare tillsammans med några kolleger.

– Vi köpte upp ett konkursbo och startade något som hette Clever Media och kom att syssla med digitala guider. Vi gjorde rätt avancerade jobb för exempelvis Mölndals kommun, flera världsarvsområden – däribland Höga Kusten – och det sista jag gjorde för egen del var en digital guide för Skattkammaren i Stockholms slott.

När Jimmy fick sitt första barn, Nova, i januari 2008 ville de dock lämna Göteborg.

– Kriminaliteten hade ökat under de år vi bott där och vi kände oss helt enkelt inte trygga. Vi ville norrut.

Annons

Jimmy sålde sin del i företaget till sina kolleger för en krona och nu sökte de bostad i Nolaskogs.

Men det var inte lätt att få lån utan pengar på banken, arbetslös och med en mammaledig sambo.

– Sidensjö Sparbank gick dock med på att låna oss pengar till det här huset, säger Jimmy. Jag lovade att fixa ett jobb och en inkomst inom två månader och så blev det. Jag är fortfarande mycket tacksam mot banken som gav oss det förtroendet.

Jimmy fick även en son och bor kvar i huset med sina barn varannan vecka. I huset bor även en bonusson (Sebbe) och Jimmys fru Emma.

– Det här är en väldigt fin miljö att bo och växa upp i. Nära naturen, bra med service och lugnt. Dessutom är det nära både till Bjästa och till Örnsköldsvik.

På vardagarna är Jimmy coach på Curonova, ett företag som hjälper människor som blivit uppsagda, gått sjukskrivna länge eller vill byta bransch att hitta sysselsättning.

– Vi är jobbcoacher och har ett enormt stort nätverk. Bara cirka 20 procent av de lediga jobben läggs ut via Arbetsförmedlingen, resten handlar om kontakter och där kan vi vara till stor hjälp, säger Jimmy, och tillägger:

– 95 procent av dem vi hjälper får sysselsättning inom ett år, 90 procent redan efter sex månader.

Fritiden handlar i första hand om barnen och att vara instruktör på 1Life i Bjästa.

– Jag började träna för några år sedan och mår fantastiskt bra av det.

Jimmy har också varit med i det klassiska julspelet i Nätra kyrka på julottan i åtta år – ”det var en utmaning, jag har alltid varit blyg och inte velat stå på en scen…” – och har känt sig väl mottagen i bygden från första stund.

– Sidensjö och hela Nätradalen är dessutom fantastiskt vackert.

– Jag saknar ingenting här och det tror jag inte att barnen gör heller, säger han.