Jacke Sjödin och spännande finsmakarhelger hör till säsongens höjdare på Hotell Höga Kusten

3177
Mats Löfroth. Foto: Olof Wigren.
Annons

Stand up–komik av högsta klass, en bejublad återkomst av Jacke Sjödin och en skrälldus populära mat– och dryckesevent.

Hotell Höga Kusten frestar med ett spännande upplevelseprogram för hösten och vintern.

Sommaren har inneburit ett nytt besökarrekord för hotellet och restaurangen på Hornöberget. För många den naturliga södra porten till Höga Kusten, även om destinationen som sådan numera innefattar hela Ångermanland och därmed även Härnösand.

– Vi har haft ett enormt tryck och våra medarbetare har jobbat fantastiskt bra, säger hotellägaren Mats Löfroth som nu har en säsong av många konferenser och nöjen att se fram emot.

När det gäller det sistnämnda finns det som vanligt stand up–artister som lyser som tomtebloss i höstmörkret.

Thomas Järvheden. Foto: Robert Eldrim.
Ann Westin. Foto: Pressbild.

Den 6 oktober kommer Thomas Järvheden och den 2 november dyker Ann Westin upp.

– Det här är två komiker som vi haft här tidigare och som vi vet drar mycket folk. De är rutinerade, väldigt roliga och vet hur man tar en publik. Det kommer att bli två höjdare, säger Mats.

Mat och dryck är andra stora dragare för hotellet, som numera även låter sina egna kockar få mer utrymme.

Annons

– Vi vet att vi har skickliga yrkesmän i köket och vi har en barchef som är nybliven sommelier. Det gör att vi erbjuder avsmakningsmenyer för grupper och konferenser som är av högsta klass, förklarar Mats.

Det hindrar emellertid inte att den karismatiske Carl-Jan Granquist från Grythyttan kommer upp för en spännande mat– och vinhelg den 13–14 oktober.

Andra återkommande punkter på hotellets program är Amaroneweekend, whiskyhelg med High Coast Destilleri (f d Box Whisky), och Hernö Gin–weekend.

– Vi har fantastiskt duktiga sprittillverkare i landskapet – även fina mikrobryggerier – och intresset för deras produkter är stort. Vi är stolta över att samarbeta med de här producenterna, både för vår egen skull och för att profilera Höga Kusten som en fascinerande smakdestination, säger Mats.

Jacke Sjödin. Foto: Gustaf Hellsing.

Vinterns kanske mest eftertraktade evenemang handlar dock om en kär återkomst.

Jacke Sjödin, bördig från västra delarna av Höga Kusten och känd via tidningar, radio och mängder av publika framträdanden och böcker, återvänder till Hotell Höga Kusten den 1–2 februari 2019.

– Jag tjatade på Jacke i flera år innan han kom hit för två vintrar sedan och det blev dundersuccé. Jag visste att det skulle bli så.

– Jackes två framträdande till vintern kommer att bli fullbokade snabbt, säger Mats Löfroth med ett stort leende.