Inframix gräver för fiber i flera områden i Kramfors

1122
Annons

Det grävs för fiber i flera områden i Kramfors kommun.

I några av projekten är Inframix involverad. Ett bolag som etablerat sig i Kramfors och satsar på att växa stort inom optofiber de kommande åren.

Inframix bildades 2009, då som Mikaelsson Entreprenad & Maskin AB i Sundsvall. I början av 2017 byttes det gamla namnet ut mot det mer verksamhetsanpassade namnet Inframix.

I maj i fjol förvärvades Inframix av den finska koncernen Andament Group via det svenska bygg– och anläggningsföretaget Skarta AB, med säte i Kiruna.

Andament Group omsätter cirka 1 miljard SEK och sysselsätter cirka 300 personer.

– Allt fokus i Inframix ligger på optisk fiber och vi står för totalåtagande inom området, säger Hans Sekersöz från Kramfors som är delägare i företaget.

Det anlitar lokala entreprenörer vid behov och i Kramfors kommun är för närvarande involverat i bland annat fiberprojekt i Docksta och Ullånger.

– Bland våra uppdragsgivare finns IP Only, Telia (Scanova), fiberföreningar och en rad olika stadsnät. I Västernorrland Mediateknik i Kramfors, Sollefteå stadsnät och Servanet.

Nu ska Inframix alltså ta fler marknadsandelar inom fiberläggning.

Annons

– Vi finns idag med kontor på fem olika orter, från Kiruna i norr till Sundsvall i söder och  under det här året ska vi etablera oss på ännu fler orter i Norrland och även i Mälardalen, säger Hans Sekersöz.