Höga Kustens Mediakollektiv ger ut en gratis tidning om Bollstabruk

1800
Omslaget till den 20-sidiga tabloidtidningen om Bollstabruk.
Annons

I vintras bildades Höga Kustens Mediakollektiv. Nu ger den ut en gratis tabloidtidning på 20 sidor om Bollstabruk. 

– Att inleda med en papperstidning känns klockrent, eftersom flera av oss har lång erfarenhet av jobb på och med dagstidningar och älskar doften av trycksvärta, skriver kollektivet i inledningen av tidningen.

Så småningom kommer dock tidningen även att spridas via sociala medier. Bland annat på kollektivets hemsida och Facebook-sida.

Varför då en tidning om just Bollstabruk?

– Jo, helt enkelt för att det är ett intressant samhälle, där föreningar och företag under de senaste åren gjort mycket för att skapa en positivare bild av Bollstabruk. Här finns mycket att berätta om, både ur ett historiskt perspektiv och om vardagen 2019.

– Givetvis har frågan om Ytterlännässkolans vara eller icke vara skapat oro och frustration hos invånarna – vilket vi också belyser i tidningen – men oavsett vilket beslut som slutligen fattas, är vi övertygade om att Bollstabruk har en ljus framtid. Folket kommer att se till att det blir så, som så många gånger förr, skriver kollektivet.

Höga Kustens Mediakollektiv – som består av Bosse Wikman, Olof Wigren, Pelle Nordlander, Lillemor Bylund och Erik Åmell – har svarat för alla texter och bilder samt formgivningen av tidningen, som trycks i Umeå.

Under senare delen av vecka 24 kommer den att kunna hämtas på Coop, Café Genomfarten och Bollsta Folkets Hus samt på KomIn i Kramfors.

Annons