Handlar´n i Lugnvik vill kunna anställa fler för ännu bättre service

1944
Tommy Sjölund. Foto: Olof Wigren.
Annons

Handlar´n i Lugnvik togs över av en ekonomisk förening 2002. Till de mest drivande hörde Peter Hollbrink, Lars Åke Ericsson och Tommy Sjölund.

2016, efter några ekonomiskt motiga år, köpte Tommy loss butiken. Nu hoppas han kunna utöka servicen och öka på antalet anställningstimmar.

– Med en något ökad omsättning skulle det vara möjligt, säger Tommy.

Han fortsätter:

– Vi var ett bra gäng som drog i gång butiken 2002 och som mest hade föreningen cirka 120 medlemmar. Sedan började det gå tungt. Det var då jag tog beslutet att ta över verksamheten, men både Peter och Lars Åke sitter i bolagets styrelse.

– Vi tycker alla att det är viktigt på många sätt att ha en servicepunkt i Lugnvik. Försvinner all service så faller även fastighetspriser vilket resulterar i tomma, svårsålda hus.

Handlar´n Lugnvik har cirka 45 000 kunder i kassan per år.

– Vi lämnar ut och tar emot cirka 13 000 paket och det bara ökar. Om vi inte hade vår butik skulle dessa paket till största del hämtas och lämnas i Kramfors. Det blir många resor det och många mil som belastar vår miljö.

Annons

– Från butiken kör vi dessutom ut cirka 800 varuleveranser under ett år.  Jag tror att detta klart underlättar för många äldre, säger Tommy.

Butiken är även en mötesplats där man kan träffas och prata av sig en stund.

– Under sommaren är den värdefull för sommarboende och alla turister som vill veta mer och hitta i våra trakter.

– Vi hoppas att ännu fler tycker att butiken med all service är viktig. Med ökad omsättning skulle vi kunna öka antal anställningstimmar och hålla ännu bättre service, säger Tommy Sjölund.

Lugnviksbärs från lokala microbryggeriet Kustens Gårdsbryggeri i Nässom säljer bra på Handlar´n i Lugnvik. Foto: Olof Wigren.