Gamla NSK-spelare träffades för en nostalgidag på Nordvallen

3711
Fr v Olle Hägglund, Lennart Sundwall, Alf Wallberg och Sten Sundin. Foto: Olof Wigren.
Annons

Det var gubbar som sparkade boll. Många med gamla och stela ben, men också några förvånansvärt pigga och somliga oförskämt fräscha. Somliga hade lagt på sig några kilo sedan den aktiva tiden, andra tycktes ha samma matchvikt som på 1960- och 70-talet.

Foto: Olof Wigren.

I eftermiddag samlades ett gäng f d spelare i Nordingrå SK på Nordvallen i Mjällom, för att umgås, berätta minnen och spela en match mot varandra.

En nostalgiträff, helt enkelt. Initierad av radiomannen Lennart ”Gallo” Sundwall som spelade för NSK på 70-talet och fortfarande har sitt hjärta kvar i Nordingrå.

Förvånansvärt många hade mött upp och några av dem som kommit hade åkt över 50 mil för att vara med om det som blev en minnesrik upplevelse på en av Ångermanlands mest idylliska idrottsplatser.

Anders Melinder (t h). Foto: Olof Wigren.

Kiosken var öppen, skratten många och i en solstol satt min egen far, Allan Wigren, 84 år, och njöt av stunden. Han, som gjort flest mål i Nordingrå SK genom alla tider – 123 stycken på 180 matcher – och var med i det allra första lag som spelade en match i NSK:s färger alldeles i början av 1950-talet.

Allan Wigren. Foto: Olof Wigren.

Här är fler bilder på NSK-veteranerna:

Annons