Fram tills idag. Av Krister Hallstensson.

1273
Annons

Nyland har de senaste tio, femton åren blivit ett av Kramfors kommuns mest spännande, musikaliska orter. Allt som sker i Tingshuset, Nylands Järn, Markus Mohlin, Ubbe Byström och mer ändå har bidragit till det.

Men känner du till Krister Hallstensson?

Han växte upp i just Nyland och uppträdde på Bollsta Folkets Hus med sitt band Curb i Musik Direkt. Sedan blev det gymnasiet i Sollefteå, flytt till Oslo och sedermera till Öland där han numera bor och skapar musik.

”Fram tills idag” är Kristers debutplatta, präglad av eftertänksamma texter om att lämna bakom sig, utvecklas och att längta tillbaka.

Det mesta är skrivet under åren i Oslo och har fått mogna och slipats till fram till nu.

Jag gillar den här plattan. Det finns inget på den som sticker ut på något märkvärdigt sätt, men det är finstämt och moget och talangfullt. En gedigen helhet.

Om jag ska plocka ut några egna favoriter blir det ”Kom hem”, ”Vi som startar upp en kö” – där Krister sjunger duett med Karen Musæus – och ”Tillbaka till nu”. Den sistnämnda vars text känns som ett slags avslut med ett gammalt liv och samtidigt ett avstamp mot framtiden. Och mot en ny platta?

Annons