Docksta Järn har anor från 1940-talet och servar även kunder norr om Skuleskogen

1608
Foto: Olof Wigren.
Annons

Docksta Järn, med anor ända från 1940–talet, är rustat för framtiden som en del av den rikstäckande byggkedjan Woody.

– Vi kombinerar den personliga servicen och vårt stora kunnande med ett brett sortiment från Sveriges ledande leverantörer av byggmaterial och järnhandelsvaror, säger platschefen Adam Andersson.

Utkörning av varor med egna bilar och större kranbilar från det egna närområdet till norr om Skuleskogen, gör Docksta Järn till ett klokt val även för boende i Nätradalen.

– Vi är fyra anställda i butiken och jag tycker att vi både har styrkan som de stora varuhusen och medarbetare som är uppmärksamma på varje kunds unika behov. Dessutom försöker vi vara både lyhörda och flexibla så att vi kan hjälpa våra kunder med allt från problemlösning till renoveringar och nya byggprojekt, säger Adam Andersson.

Och kunderna utgörs både av professionella hantverkare, byggföretag och privatpersoner.

Adam Andersson. Foto: Olof Wigren.

– När det gäller hus har vi alla produkter, från dräneringsmaterial, takpannor, färg och stuprör till golv, tapeter, kaminer och allt annat du kan tänka dig. Vi kan även erbjuda produkter för kök och badrum, liksom garageportar och fönster.

– Numera erbjuder vi också montering av garageportar och fönster tillsammans med lokala byggare. Även takbyten ingår i konceptet monterat och klart.

Foto: Olof Wigren.

Förutom det klassiska bygg– och järnhandelssortimentet har butiken el–produkter, inomhusfärger och el–apparater.

Annons

– Vi satsar allt mer på inredning och inspiration. Det är för att kunderna ska slippa åka till olika ställen för att hitta vad de söker.

– På mindre orter är det kanske ännu viktigare än i städerna, menar Adam Andersson.

Foto: Olof Wigren.

Företaget ägs sedan drygt tre år tillbaka av Nylands Trä och är en av tre enheter i den totala verksamheten, med stort centrallager i Nyland och gemensamma inköp med andra butiker i Woody–kedjan.