31 år på revyscenen för Maria Svanholm från Ullånger

1510
Revyveteranen Maria Svanholm i UIlånger. Foto: Olof Wigren.
Annons

1984 var det premiär för Ullångersrevyn, som senare flyttade till Kramfors och numera heter MittRevyn och spelas i Härnösand.

Maria Svanholm från Ullånger har varit med i 30 av revyerna. Årets upplaga blir således nummer 31.

Till vardags driver hon sitt frisörföretag Mia Klippare på Sundbrogatan, men när höstmörkret blir allt ihärdigare är hon en av dem som får alla texter till revynumren från Leif Mattisson och Nils–Gunnar Nilsson.

Sedan är det repetitioner fram till premiären på nyårsafton.

– Det är fantastiskt roligt, säger Maria.

Hon började sin bana på revyscenen som dansare men efter ett kort uppehåll för barnafödande, erbjöds hon och sa ja till att bli skådespelare.

– På högstadiet i Herrskog satt jag och några andra tjejer i årskurs nio upp en dansshow, så dansen hade jag med mig. Men skådespeleriet var nytt för mig. Och fantastiskt roligt.

Det gav en sådan inspiration att Maria under att antal år även gjorde ett stort antal framträdande i länet med föreställningen Cellofan, som var en kvinnlig motsvarighet till den hyllade Grottmannen.

Annons

– Jag skulle gärna göra mer av det eller något nytt men det ska finnas tid till allt också, skrattar Maria, och det här med revyn är tycker jag är lika inspirerande som förut.