Tomas Litström slutar som ordförande i Kramfors–Alliansens fotbollssektion

1463
Tomas Litström. Foto: Olof Wigren.
Annons

När Kramfors–Alliansen var nära att ramla ned i division VI och fotbollssektionens ekonomi var körd i botten några år in på 2000–talet, klev några personer in i styrelsen och vände trenden.

En av dem var Tomas Litström, som blev ordförande. Efter denna säsong lämnar han sitt uppdrag.

Tidigare i höst deklarerade mångårige sportchefen Mikael Berggren att han slutar och nu gör alltså Tomas Litström detsamma.

– ”Micke” och jag har jobbat väldigt nära varandra och lagt mycket tid på föreningen.

– Jag kände för egen del redan innan seriepremiären i våras att den rätta geisten och orken saknades hos mig, så det här beslutet jag tagit är ganska logiskt, förklarar Tomas Litström.

Det finns ingen annan anledning till att han kliver av ordförandeposten.

– Jag har lika stort hjärta för Alliansen som tidigare men för att göra ett bra jobb måste man känna glöd och den finns inte där på samma sätt längre. Det är inte konstigare än så.

Utan parhästarna Litström och Berggren står Kramfors-Alliansens fotbollssektion inför en organisatorisk utmaning.

Annons

– Men jag är övertygad om att föreningen kommer att hitta kompetenta och engagerade ersättare som kan bidra med nya idéer och nya arbetssätt, säger Tomas Litström och tillägger:

– Kramfors–Alliansen är en stark förening, livskraftig och med bra verksamhet. Jag tror att den kommer att ha en mycket ljus framtid och jag kommer att följa den med stort intresse.