Takspelning med Beatles-band i Kramfors centrum under Höga Kusten Motorvecka

1031
Nowhere Men från Umeå. Foto: Pressbild.
Annons

Den 30 januari 1969 gjorde The Beatles sin allra sista spelning, på taket till Apple Records kontor på 3 Savile Row i London.
Drygt 50 år senare spelar coverbandet Nowhere Men från Umeå på Gallerians tak, mitt i Kramfors. Något som möjliggörs tack vare ett samarbete mellan Höga Kusten Motorvecka och Krumelursällskapet.

Idén kom från Krumelursällskapets ordförande Anders Högström och Motorveckans general Per–Erik Eriksson tände direkt.
– The Beatles gjorde odödlig musik som fascinerat flera generationer och att bjuda besökarna på Motorveckan på en 60–talsupplevelse av det här slaget är fantastisk. Det kommer att bli en klassiker, säger Per–Erik.

Per–Erik Eriksson från Höga Kusten Motorvecka skakar hand med Anders Högström från Krumelursällskapet. Foto: Olof Wigren.

Umeåbandet Nowhere Men, som är en av landets bästa på att tolka The Beatles, kommer att spela på Gallerians tak under lördagskvällen den 3 augusti i samband med cruisingen.
– Det här är fyra män som både spelar och sjunger exakt som The Beatles. Man får ståpäls när de kör igång, säger Anders Högström och tillägger:
– Dessutom är detta med takspelning en underbar företeelse. Jag vet att det spelats på tak centralt i Kramfors tidigare, men senast ska de ha varit i slutet av 60–talet eller början av 70-talet.
Nowhere Men har spelat runt om i landet och ett återkommande omdöme är ”Det känns som att ha sett The Beatles på riktigt!”, vilket styrker Anders Högströms egen uppfattning.
– Det kommer att bli energiskt och fartfyllt, säger Anders. Och det är väldigt roligt att Krumelursällskapet kan samverka med Höga Kusten Motorvecka. Vi vill ju båda skapa roliga och attraktiva evenemang och happenings för folket i Ådalen och hela landskapet.
På den legendariska takspelningen i London 1969 spelade The Beatles Get Back, Don´t let me down, I´ve got a feeling, One after 909, Dig a pony och några kortare versioner av tre andra låtar. Totalt varade takspelningen 42 minuter, innan polisen avbröt den.
– I Kramfors kommer det inte att ske, skrattar Per–Erik Eriksson.
1970 upplöstes The Beatles. Men musiken har levt vidare.
– Jag tror att många kommer att vilja vara med om den här spelningen på kvällen den 3 augusti, inte bara motorentusiaster utan alla som gillar The Beatles, säger Eriksson.

Mer musik under Höga Kusten Motorvecka:

Onsdagkväll 31/7 på Sandslån: Nylands Järn.
Torsdagkväll 1/8 i Klockestrand: Seven Papas.
Fredagkväll 2/8 på Sandslån: Burnout Blues.
Lördag och söndag 3-4/8 på flygplatsen: Pontus J Back – The Rockabilly Reverend.
Lördagkväll 3/8 i Kramfors: Nowhere Men.

Annons