Skyttekungen Petter Thelin korsbandsskadad och borta från all fotboll i minst ett halvår

2032
Petter Thelin. Foto: Kramfors-Alliansen.
Annons

Petter Thelin, Kramfors-Alliansens överlägset bästa målskytt de senaste säsongerna, skadade foten i våras och har varit borta från spel sedan dess.

Nu står det klart att frånvaron blir ännu längre. Minst ett halvår och upp till ett år.

Orsak: en korsbandsskada i ena knät.

– Det känns jäkligt surt, säger Petter som skadade knät under rehabiliteringen av fotskadan.

Redan den 7 juli fick han smärtor i knät men den läkare som undersökte honom sa att det var en översträckning av knäleden.

– Jag fick rådet att härda ut och träna på. Det gjorde jag, men det blev bara värre och värre.

När det gjordes en magnetröntgen i slutet av augusti visade det sig att det i själva verket rörde sig om ett korsband som gått av. En av de värsta skador en fotbollspelare kan råka ut för. Det var en sådan som tvingade Zlatan Ibrahimovic till operation och lång rehab för ett år sedan innan han kunde återuppta sin karriär igen.

– Prognosen är rehab i sex till tolv månader innan jag kan vara tillbaka på fotbollsplanen igen, säger Petter, som siktar på att det bara ska ta ett halvår.

Annons

– Jag ska opereras inom kort men är så klart besviken över att det här inte upptäcktes tidigare. Då hade jag varit igång med min rehab redan nu…

Petter Thelin inledde säsongen som lagkapten i Kramfors-Alliansen och får nu följa slutspurten i division II norra från läktaren.