Sånt jag g ä r n a smittas av.

439
Nordingrå. Foto: Olof Wigren.
Annons

UD förlänger sin avrådan från icke nödvändiga resor till alla länder. Samtidigt kommer nya råd och uppmaningar för resor inom Sveriges gränser – där bilresor som tar upp till två timmar kan genomföras.

Okey.
Så får det bli.
Man lyder.

Men nog är det lite knepigt det där, beroende på vart i landet du bor.
Gör du en resa på två timmar i en storstadsregion kan du röra dig där en till två miljoner människor finns.
Gör du en liknande resa i Norrlands inland kanske det enda du stöter på är två vandrare, tre älgar, fem renar och en räv.
Åker jag snett inåt, uppåt från Svanö är risken, chansen, stor att jag efter två timmar hamnar mitt i en skog eller vid en sjö. Det enda jag kommer att smittas av där, är stillheten och lugnet. Och det kan jag stå ut med.

Annons