Så här tycker några Kramfors-ambassadörer om sin hemkommun

1564
Ådalen III och i bakgrunden Sandöbron. Foto: Olof Wigren.
Annons

Under ett par år har Kramfors kommun arbetat med ett ambassadörsprojekt. Målet är att få fler uttalade ambassadörer, som i sin tur får regelbunden information om vad som händer och ska hända i kommunen – och som kan använda den informationen för att hjälpa till att sprida kunskap och öka attraktionskraften för Kramfors.

Jag har intervjuat några av dessa ambassadörer och det här är vad de tycker om den kommun som de vill ska utvecklas och få fler att flytta till.

Pernilla Söderlind. Foto: Olof Wigren.

Pernilla Söderlind flyttade från Göteborg upp till Sandslån för några år sedan.

– För mig är det självklart att verka för att lyfta Kramfors och få fler att flytta hit. Jag är ju själv inflyttad – kommer från Göteborg – och upplever ständigt hur många positiva effekter som miljön och naturen i den här kommunen har på mig.

I Göteborg var det stressigt och fullt av distraktioner, upplevde Pernilla. Hon hade svårt att hitta lugnet i sig.

– Här har jag en helt annan harmoni. Livet och vardagen har högre kvalitet. Jag är nedvarvad men får ändå mer gjort än i Göteborg. Tack vare ett behagligare tempo har jag också kunnat utveckla min yoga och har numera yogagrupper på Sandslån.

Pernilla och hennes man Peter tycker också om att sitta vid en lägereld och dricka kokkaffe och bjuda in andra i området.

– Dessutom är det ingen nackdel att vi har ett bättre boende till mycket lägre kostnad än vi hade innan vi flyttade hit.

Annons

– Kramfors har brister och problem som alla andra mindre kommuner, men jag tror att de som klagar på Kramfors inte förstår att vi har så mycket som är bra här. Jämför vi med andra platser, har vi enormt mycket att vara stolta och tacksamma för. Och det finns goda kommunikationer som gör att vi snabbt kan ta oss dit vi vill med tåg eller flyg.