Rasmus från Örnsköldsvik kom tvåa i Årets Kulturpodd 2020

235
Joey Borderline (t v) och Corey Duvette (Rasmus Harnesk Wiklund) gör podden Hårdrock - För Fan!. Foto: Privat.
Annons

Rasmus Harnesk Wiklund, 24, är en känd musikprofil i Örnsköldsvik, bland annat som konsertarrangör, gruppmedlen i Veritas och som soloartist.

Numera bor han i Västerås och gör en hårdrockpodd – Hårdrock – För Fan –  tillsammans med sin kompis Joey Borderline. Podden kom på andra plats för kulturpoddar på Guldpodden i fredags. 

Rasmus och hans poddkollega bor i samma stad men fick kontakt redan för cirka tolv år sedan, då intresset för hårdrock förenade dem.

– Vi träffades på Bilddagboken på nätet. Vi har umgåtts allt flitigare och delar inte bara musiksmak utan även värderingar.

– När jag flyttade till Västerås med min flickvän, där Joey och hans sambo redan bodde, bestämde vi oss för att starta podden, säger Rasmus som i podden kallar sig Corey Duvette.

Det första poddavsnittet lades ut i december förra året.

– Den är en infotainment-podd i hårdrockens tecken där vi knäpper burk, snackar musik och ibland blir det kul. Det är nytt tema varje vecka och regelbundet har vi inbjudna gäster.

Podden har för närvarande cirka 8 000-10 000 lyssnare.

Annons

– Vi har stora projekt på gång och spännande gäster bokade framöver, säger Rasmus.

Vinnare i kategorin kulturpodd på Guldpodden blev Historiepodden. På tredje plats, placeringen efter Hårdrock – För Fan, kom Snedtänkt med Kalle Lind.

Att trängas i det sällskapet är mycket meriterande.

Läs mer om Guldpodden på: www.guldpodden.se

För dig som har Spotify kan du lyssna på Hårdrock – För Fan här: