Patrik Vestin släpper sin bok om Köpmanholmen – här säljs den

722
Patrik med fabriksområdet i bakgrunden. Foto: Olof Wigren.
Annons

Under några år har Patrik Vestin i Köpmanholmen skrivit krönikor i lokaltidningen Collage Nätra/Höga Kusten på temat Holmen – som det var förr. Här har minnen, nostalgi, personliga reflektioner över samhällsutvecklingen och en del mustiga berättelser fått plats.

Nu har de blivit till en bok som lanseras lagom till jul: Holmen Blues och andra berättelser från Köpmanholmen.

– Det har varit fantastiskt roligt att skriva om det som både ligger mig så varmt om hjärtat, men också känns så viktigt att skildra. Både för dem som var med på den tiden och för nya generationer av holmenbor.

– Mycket som var vår vardag när jag växte upp på 1970– och –80–talet är intressant att ha med sig, för att inse hur samhället och orten förändrats, säger Patrik.

Vid Forssvallen. Foto: Olof Wigren.

Något som varit till stor glädje för honom är alla positiva reaktioner från läsarna.

– Det har känts lika överväldigande som oväntat att så många uppskattar mina texter. Jag har även haft några lokala berättarkvällar och det kommer kanske att bli mer av det när boken är klar. Jag tycker om att träffa människor och dela minnen med dem.

Foto: Olof Wigren.

Boken finansieras av Nätra Hembygdsförening och har formgetts och tryckts av Ågrenshuset i Bjästa.

– Hembygdsföreningen anser att det jag berättar om är viktigt för bevarandet av det lokala kulturarvet och det gör mig förstås varm om hjärtat.

Annons

– Allt överskott från försäljningen kommer att tillfalla hembygdsföreningens verksamhet, som jag tycker är enastående imponerande och betydelsefull. Inte enbart för Köpmanholmen utan för hela Nätradalen, säger Patrik Vestin.

Foto: Olof Wigren.

”Holmen Blues och andra berättelser från Köpmanholmen” kostar 150 kr.

På lördag den 28 november kl 12–16 säljer och signerar Patrik sin bok utanför Coop Nära i Köpmanholmen

Lördag den 5 december sker samma sak på ICA Supermarket i Bjästa.

Boken kommer även att finns till försäljning hos Nätra Hembygdsförening, Köpmanholmens Bruksmuseum och Second Hand i Bjästa.

Foto: Olof Wigren.