Över 200 jänkarbilar väntas till Ullångersdagen den 25 augusti

3560
Jörgen Westin (t v) och Kristoffer Thun laddar för Ullångersdagen med bilträff och cruising lördag den 25 augusti. Foto: Olof Wigren.
Annons

Första året kom det 50. I fjol över 200.

Hur många jänkarbilar kommer till Ullångersdagen i år?

– Det enda vi vet är att intresset är väldigt stort, ler Jörgen Westin i Coast League Cruisers.

Att bilintresset i Ådalen är stort vet vi. Höga Kusten Motorvecka lockade nyligen över 10 000 besökare för andra året i rad.

Föreningen Coast League Cruisers är en av dem som är involverade i motorveckan. Deras entusiastbilsrally, som gick från Lunde till Ullånger via Nordingrå, var mycket lyckat.

Men årets verkliga motorhöjdare i Ullånger är tveklöst Ullångersdagen den 25 augusti där bilträff, cruising och rock´n´roll på Centrumhuset är de stora dragarna.

– Det här är den dag på året som engagerar flest människor i samhället, säger Kristoffer Thun som tillsammans med Jörgen Westin drar ett tungt lass i Coast League Cruisers för att arrangemanget ska bli en fullträff.

– För två år sedan körde vi det lite som ett test. Det blev bra och förra året satsade vi hårdare. Då kom det över 200 bilar hit och hur många det blir i år är det svårt att säga men det pratas om Ullångersdagen ända uppe i Umeå, säger Jörgen Westin.

Annons

Kristoffer Thun minns hur det var förra året.

– Många äldre personer tog med sig kaffetermos, fikakorg och brassestol ut till vägkanten. Där satt de och tittade på bilarna som gled förbi och bara myste. Det var väldigt trevligt att se.

– För ett litet samhälle som Ullånger är en så´n här händelse mycket viktig och det är också ett tillfälle för alla företag att visa upp sig.

Coast League Cruisers har sedan starten för några år sedan fått över 40 medlemmar.

– Men att vara med i föreningen är inte villkorat med att man måste jobba under Ullångersdagen. Vi vill bara att alla som bor här och har ett bilintresse ska kunna hitta en gemenskap med likasinnade, säger Jörgen och Kristoffer nickar instämmande.

– Det är ju flera som skaffat jänkare de sista åren och det har nog Coast League Cruisers del i, säger han.

Under Ullångersdagen kommer det att vara en mängd olika aktiviteter.

– Vi ska motorspränga en Volvo 850 och Räddningstjänsten ska demoklippa en bil. Det kan bli lite häftigt, säger Jörgen Westin.

Holmsten Trio spelar under dagen och på kvällen blir det drag när Krantz & Krantz går upp på scenen.

– Får vi bara bra väder blir det en minnesrik dag och nytt deltagarrekord, säger Kristoffer Thun.

Foto: Olof Wigren.