OKQ8 i Ullånger ser sig också som en av Höga Kustens ambassadörer

1239
Omneberget. Foto: Olof Wigren.
Annons

En bensinstation i Höga Kusten har ytterligare ett uppdrag utöver att sälja bensin, tjänster och varor i butiken.

Det anser i alla fall Kenneth Björn på OKQ8 i Ullånger.

– Vi ser oss som ambassadörer för Höga Kusten och nästan som en turistbyrå ibland, säger han.

Kenneth Björn – boende i Nyland men ursprungligen från Dorotea och stationschef på OKQ8 i Ullånger sedan i vintras – är besjälad av att utveckla den personliga servicen och värdskapet.

OKQ8 i Ullånger med sju anställda och har sommartid massor av kunder som turistar i Höga Kusten.

– Många frågar om tips på vad de kan se och uppleva och ju mer vi vet om det desto bättre  råd kan vi ju ge besökarna.

– Jag ska lära mig mycket om besöksmålen häromkring och även besöka dem personligen. Både jag och sambon är intresserade av det.

Kenneth tillträdde tjänsten i slutet av november och kom närmast från ICA Supermarket i Kramfors, där han jobbade från starten för snart fyra år sedan.

Annons

– Jag tyckte att det här med OKQ8 i Ullånger kändes lockande. Dels för att mitt första sommarjobb var på en OK–station som 18–åring, dels för att jag tilltalas av att ha huvudansvar.

Kenneth Björn. Foto: Olof Wigren.

Kenneth har jobbat inom handeln i 25 år och under fem år var han ansvarig för gränshandelsstationen i Abisko, utanför Kiruna.

– Det var mycket intressant men min sambo är från Holm i Sundsvallstrakten och ville att vår dotter på snart fyra år skulle ha närmare till sina far- och morföräldrar.

– När ICA Supermarket öppnade i Kramfors flyttade vi till Nyland, till ett hus intill älvkanten där vi trivs enormt bra.