Mureriföretag etablerar sig i Ådalen – och ägaren med familj funderar på att bli kramforsbor

1252
Nicolae Sarchiz framför det nya kontoret i Lunde. Foto: Olof Wigren.
Annons

Corvaras gamla lokaler intill Ådalens Radio & TV i Lunde har stått tomma ett tag, men nu renoveras de invändigt. Inom en månad öppnar nämligen NS Mur AB från Sundsvall ett lokalkontor i Ådalen.

– Dessutom planerar jag och familjen att flytta till Kramfors, säger ägaren Nicolae Sarchiz.

Han kommer från Rumänien och jobbade som murare under många år innan han kom till Sverige. 2006 startade han företag i Sundsvall.

– Jag började med en enskild firma men verksamheten växte och 2012 ombildade jag det till aktiebolag, säger han.

NS Mur har successivt etablerat sig i Mellannorrland och har flera prestigefyllda uppdrag bakom sig. Bland annat stora arbeten på det nya badhuset i Umeå och på Himlabadet i Sundsvall.

– Men vi jobbar även i Mälardalen och på flera orter runt om i Sverige. Vi har flera team ute hela tiden på olika platser, säger Nicolae Sarchiz.

Västerås, Borås, Örnsköldsvik för att nämna några.

Hans företag utför både murning, stensättning, plattsättning, fasadrenovering och putsning, flytspackling och badrumsrenoveringar. Även en del snickeriarbeten.

Annons

– Vi har gjort över 1 000 badrum bara i Sundsvall, skrattar han.

Nu är det Ådalens tur.

– Några jobb har vi redan haft här men jag tror att det finns möjlighet till många fler. Det finns ju inga större aktörer i vår bransch i Kramfors kommun, vad jag vet. Vi kan säkert hitta kunder och etablera samarbeten med byggnadsföretag, säger Nicolae Sarchiz.

Nicolae Sarchiz. Foto: Olof Wigren.

Han har haft koll på fastigheten i Lunde under en längre tid.

– Vi har ett fritidshus i Ramvik som vi trivs väldigt bra i och när vi åkte runt i omgivningarna såg jag det här huset. Det har ett läge som jag gillar och när jag såg att det var till salu köpte jag det.

Till att börja med ska kontoret i Lunde bemannas av befintlig personal.

– Jag har 16 murare av hög kompetens som utgår ifrån Sundsvall. Det är arbetare från mitt hemland Rumänien som flyttat hit. Själv har jag en arbetsskada som gör att inte längre kan mura. Jag sköter i stället allt administrativt arbete, säger Nicolae Sarchiz.

Målet är att företaget ska växa ytterligare.

Sedan har Nicolae och hans familj planer på att flytta från Sundsvall till Kramfors.

– Jag tycker om det här området, särskilt orterna som ligger nära älven, och nu när vi har ett kontor i Lunde skulle jag kunna jobba mycket härifrån.

– Vi håller ögonen öppna efter fina hus vid vattnet, sedan får vi se, säger Nicolae Sarchiz med ett leende.