Markus Molin kan inte tänka sig ett liv utan musik

1338
Markus Molin. Foto: Privat.
Annons

Markus Molin och musik.

Det hör ihop.

– Jag har ägnat mig åt musik så länge nu att jag inte skulle kunna tänka mig en tillvaro utan den, säger han en av Ådalens mest kända scen- och konferencierprofiler.

Det började med blockflöjt. Fortsatte med gitarr och trombon. Sedan kom sången in i bilden.

– Att sjunga var en tröskel att komma över, säger Markus.

– Det kändes länge lite skrämmande att bara tänka sig att stå och sjunga inför publik. Men när jag väl gjorde det, gav det mest en kick.

En av de första gångerna skedde det dessutom inför ganska många människor.

– Jag gick på Ytterlännässkolan och på en luciavslutning sjöng och spelade jag en egenskriven låt i Bollstahallen.

För Markus var det ändå idrotten som lockade mest på den tiden.

Annons

Fotboll och innebandy var det roligaste och det gick ganska bra dessutom.

En broskskada i ena knät gjorde dock att satsningen kom av sig och då blev det mer tid över för sång och gitarrspel.

– Jag fick bland annat chansen att vara med i Showbiz, en grupp som bildades för att uppträda på Hotell Höga Kusten. Lite som ett lokalt Wallmans Salonger.

Emma Boman, som då jobbade på hotellet, fick frågan av ägaren Mats Löfroth om hon kunde sätta ihop en grupp.

– Det var jäkligt kul och det var väldigt starkt av Mats att våga ge oss, som var ganska orutinerade i sammanhanget, chansen att få köra en sån grej. Det roliga var att det blev en grym succé, konstaterar Markus.

Showbiz uppträdde på hotellet i fem år, från 2005-2009.

– Vi var även med på Kramfors Stadsfest och i andra sammanhang. Sammanlagt gjorde vi över 100 föreställningar. Sedan flyttade medlemmar till andra städer och Showbiz fick läggas i malpåse.

–  I stället bildade jag, Emma Boman och Marta Parkman showgruppen Fancy Pants.

För Markus har det också blivit allt fler egna jobb. Som konferencier, underhållare, programledare på olika event och så en hel del pubgig.

Dessutom han varit inblandad i att låta eleverna på särskolan i Kramfors, där han jobbar till vardags, både spela två cd-skivor och uppträda inför publik flera gånger.

– Jag och min kollega ”Ubbe” Byström skapade tillsammans med personal och elever projektet Musik i Särklass. Det har varit fantastiskt roligt och uppskattat, både av eleverna och den publik som sett oss uppträda.

I framtiden vill Markus fortsätta att jobba med musik i de många olika former han gör idag, allt från coverband till att sjunga i kyrkan.

– Det skulle också vara enormt skojigt att få göra något tillsammans med ett storband, influerad av min stora förebild Robbie Williams, säger han. Kanske en dag även göra en egen skiva.