Lars T. Johansson läser in lokal författares fantasy-bok som ljudbok

423
Lars T. Johansson. Foto: Olof Wigren.
Annons

Inom kort kommer fantasy-boken Den onde trollkarlen. Den första i en planerad serie om tio böcker om Landet långt långt borta, skapad av familjen Sjökvist i Sidensjö och skriven av Jimmy Sjökvist.

Boken ges ut på Ågrenshusets förlag i Bjästa och nu står det klart att den även släpps som ljudbok. Inläsningen görs av Lars T. Johansson i Härnösand.

– Jag blev oerhört glad när Lars tackade ja. Det är en stor pusselbit i det här projektpusslet som lagts på plats, säger Jimmy Sjökvist.

Skådespelaren, revyartisten, sångaren och radioprataren Lars T. Johansson har erfarenhet av ett antal ljudboksproduktioner.

– Det är alltid intressanta uppdrag och jag spelar in allting i min egen studio i källaren, säger han.

Att göra en bra ljudboksinläsning kräver en viss teknik.

– Jag tycker personligen att jag är rätt bra på det numera och att få spela in sig själv, gör att jag lätt kan dela upp det i etapper.

– Att korrigera felsägningar och annat är heller ingen match, efter alla mina år på lokalradion. Jag är min egen inspelningstekniker, säger Lars T.

Annons

Tidigare har han läst in böcker av bland andra Östen Eriksson, Lars Pettersson och Annika Sjögren.

Jimmy Sjökvist. Foto: Olof Wigren.

Jimmy Sjökvist är författardebutant och genren fantasy är inte Lars T. Johansson så bekant med, men han gillade Den onde trollkarlen direkt.

– Det finns en fin ton i den och det är en spännande story. Att den riktar sig till en lite yngre målgrupp gör också att jag får använda min fantasi på ett annat sätt än annars. Det inspirerar, säger han.

När Lars läst in några sidor, skickade han det till Jimmy.

Responsen blev mycket positiv.

– Att boken både trycks lokalt och läses in lokalt, är ett stort plus i sig. Sedan har Lars T. en fantastisk röst och inlevelse. När jag hörde hans inläsning var det som att färdas tillbaka i tiden till en Beppe Wolgers i högform som läste Dunderklumpen.

– Mina barn blev entusiastiska, min fru fick ståpäls och själv grät jag en skvätt, berättar Jimmy.

Den onde trollkarlen, som har en förstaupplaga på 1 000 exemplar, släpps inom 14 dagar och målsättningen är att ljudboken ska spridas så brett som möjligt.

Omslaget till Den onde trollkarlen.