Ingen blir gladare än jag om jag tippar fel.

555
Tysklands JeŽrome Boateng och Sveriges Ola Toivonen. Foto: Joel Marklund/Bildbyrån.
Annons

Tyskland-Sverige.

Goliat mot David.

Regerande världsmästarna mot ett Sverige som krånglade sig till slutspel via play off.

På förhand och utan att lägga några känslomässiga aspekter på det, lutar det åt klar, tysk seger. Trots att Tysklands lagmaskin hackade mot Mexiko och att Sverige kommer till matchen med en seger i ryggen.

2-0, 3-0 eller 3-1 till Tyskland.

Det är så jag tror det slutat och inget konstigt med det i så fall.

Men nu hoppas vi ju på en svensk midsommardagsfest, likt den i VM 1994 då vi slog Ryssland mitt i natten.

Kan vi få uppleva det?

Annons

Jag tror inte det och anledningen är lika enkel som jag skrivit om tidigare: vi har inga anfallare av toppklass. Och att Andreas Granqvist ska göra ett mål till på en fast situation och bli hjälte, det skulle jag inte sätta mitt limstift på en gång. För övrigt vill jag se ”Granen” mer i sitt eget straffområde den här gången än på motståndarnas planhalva, eftersom tysk offensiv och tyska omställningar är av en helt annan kaliber än Sydkoreas.

Jag är ledsen, Sverige förlorar i morgon.

Och ingen blir gladare än jag om jag tippar fel.