Fotografen Elin Olsson i Nyland har specialiserat sig på barn- och familjebilder

1836
Fotograf Elin Olsson. Foto: Elin Olsson.
Annons

21-åriga Elin Olsson i Nyland gjorde sitt stora intresse till sitt yrke. Hon startade eget som fotograf och efter ett drygt år med studio i det egna hemmet, har hon inte ångrat sig en sekund.

– Jag älskar det här jobbet och företaget går bra. Nu vill jag utveckla verksamheten och har många spännande idéer, säger hon.

Fotointresset har funnits länge och förstärktes när hon skaffade sin första systemkamera för sex, sju år sedan.

– Sista året på gymnasiet – jag gick estet med bildinriktning på Ådalsskolan – hade jag ett UF–företag och nu har jag en enskild firma.

Inriktningen är fotografering av nyfödda, barn och familjer.

– Barn är underbara att fotografera. De är helt oförställda och naturliga, säger Elin som ofta fotograferar utomhus och använder sig av det befintliga ljuset som hon tycker ger bilderna bäst känsla.

– I sommar har vädret varit helt perfekt för utomhusfotografering.

Men hon har även sin dagsljusstudio som hon använder mest under det mörka halvåret. Det som vi närmar oss nu.

Annons

– Det är fantastiskt att få föreviga alla fina familjer och skapa minnen för livet tillsammans med dem, säger Elin och fortsätter:

– Nyligen lanserade jag ett koncept som heter ”Smash the cake”, som är en kombination av klassisk ettårsfotografering och tårtkalas där kunderna själva väljer vilket färgtema de vill ha under fotograferingen.

Marknadsföringen har hittills skett vi Facebook, Instagram och den egna hemsidan.  Numera får Elin även många uppdrag via nöjda kunders rekommendationer.

– Jag får fler och fler kunder, en del ända från Medelpad och Jämtland.

Målet är att skaffa en studio i en anpassad lokal framöver.

– Jag har mycket på gång och det känns enormt roligt, säger Elin Olsson.