Ett nytt ridhus för 20 milj kr ger Kramfors Ridklubb ett lyft

2741
Susanne Juto-Nordenfors. Foto: Olof Wigren.
Annons

Behovet av ett nytt ridhus och större lokaler för administration har varit stort länge. Nu har Kramfors Ridklubb tillsammans med Kramfors kommun tagit fram ett förslag till utbyggnad.

– Om allt går enligt planerna blir bygget klart under 2019, säger fritidschefen Patrik Asplund.

Det handlar om både nya utrymmen för spån och hö, café och kontor, ytterligare ett stall med plats för cirka 10-12 hästar och framför allt ett nytt ridhus med en manege på 24×65 meter. Det sistnämnda på samma plats som den gamla paddocken finns idag.

– Vi har låtit ridklubbens ansvariga tycka till och berätta hur de vill ha det, sedan har vi gemensamt skapat den här ritningen för vidare projektering.

– Det är avsatt 20 miljoner kr för det här projektet och förslaget som lagts fram kommer att kunna genomföras inom ramen för det, säger Asplund.

Susanne Juto–Nordenfors, ridskolechef för Kramfors Ridklubb, är mycket glad för det som ska ske och vilken stor betydelse det kommer att ha för ridklubbens verksamhet.

– Vi har nästan 400 medlemmar och en kölista till lektionsverksamheten och även en stor verksamhet för personer med olika funktionshinder. Dessutom många tävlingar och utbildningar.

– Som det är nu, måste vi anpassa oss till temperatur och väderlek. Med det nya ridhuset, som kommer att bli varmbonat, får vi helt andra och bättre möjligheter att både planera och genomföra våra aktiviteter.

Annons

Hon nämner även den trångboddhet som de anställda lever i för närvarande.

– Fyra av våra instruktörer delar samma kontor och det är förstås inte optimalt.

Foto: Olof Wigren.

Susanne har lett Kramfors Ridklubb sedan 2004.

– Vi engagerar många i den här kommunen, inte bara våra medlemmar, och har stadigt utökat vår verksamhet varje år.

– Därför är det så välkommet och viktigt att våra lokaler byggs ut och anpassas till de behov vi har.

När nybyggnationerna är färdiga kommer Kramfors Ridklubb att kunna utöka antalet egna hästar från dagens 21 till det behov verksamheten har.

Totalt kommer anläggningen att rymma cirka 45 hästar mot dagens 35.