En elevstudio mitt i Gallerian Christoffer – perfekt miljö för blivande stylister, nagelteknologer och personal shoppers

1613
Studio Kreativ i Kramfors Foto: Privat.
Annons

Gallerian Christoffer i Kramfors består av butiker och matställen.

Men här finns också Studio Kreativ. En utbildningssalong för Ådalsskolans utbildningar för stylister, nagelteknologer och personal shoppers.

– Det här är en perfekt miljö som gör studenternas vardag väldigt lik den som de sedan ska verka i när de börjar jobba, säger studiehandledaren Emma Backlund.

Utbildningssalongen har drivits i snart två år och hyrs av företagaren Jessica Demander. Hon är ordförande i Kramfors Handel och driver butiken You and me som flyttade in i Gallerian Christoffer i fjol höst. Flytten berodde delvis på att hamna under samma tak som Studio Kreativ.

– Jag ser det här som en bra investering för att främja handelns personalförsörjning och bidra till att vi får nya och spännande entreprenörer.

— Jag har själv studenter som är lärlingar i min butik och de är jätteduktiga, säger hon.

Lärlingarna gör sex veckor i en butik och byter sedan till en annan.

I utbildningssalongen lär sig eleverna olika tekniker och att visa upp sina talanger för allmänheten.

– För många kan det vara svårt att jobba inför ”publik” men det är ju den verklighet som råder sedan när de får anställning. På det här sättet kommer de in i det direkt.

Annons

– Vi ser hur eleverna utvecklas och att vi dessutom kan bidra till att praktiskt jobba med att skapa fler aktiviteter för gallerians besökare. Vi har gjort flera projekt i samband med storhelger och senast Halloween, säger Emma.

När det gäller de olika utbildningarna förklarar hon att de leder till yrken som är attraktiva redan nu och kommer att vara det i ännu högre grad på sikt.

– Personal shoppers till exempel – att hjälpa kunder att skaffa en ny garderob eller en ny stil – används redan av flera företag och det kommer hit till Kramfors också.

– Det finns god efterfrågan även på stylister, både för hår och make–up, och för nagelteknologer.