Det finns många skäl till att vara en god Kramforsambassadör!

2317
Vågsfjärden, Nordingrå. Foto: Olof Wigren.
Annons

Visst, vi har ett av Europas intressantaste besöksområden. Destination Höga Kusten med sitt världsarv, som Kramfors är en central del av.

Men sen då? Vad mer är bra med Kramfors? Jo: massor! Och genom att vara stolt över den kommun du bor i, är du också en jättebra ambassadör för den.

Det finns alltid sådant som kan bli bättre, men det finns väldigt mycket i Kramfors kommun som redan ä r väldigt bra.

Berätta det för dem som kommer hit.

Det är ett utmärkt sätt att göra Kramfors intressantare och att bidra till att chanserna till en positiv utveckling ökar.

Det kan dock vara lätt att bli hemmablind ibland.

Så, här är några fördelar att komma ihåg och använda när du möter besökare utifrån eller vill få vänner och bekanta på andra orter att flytta hit:

Kramfors har en av landets bästa gymnasieskolor. Detsamma gäller kulturskolan.

Annons

Här finns både ett tennisgymnasium med riksintag och en lokal hockeyprofil, som båda har mycket gott rykte.

Det finns ett rikt föreningsliv i kommunens alla hörn och kanter, allt ifrån idrottsföreningar till seniorföreningar.

Vi har musikaliska eldsjälar i olika åldrar som både underhåller, bidrar till en meningsfull fritid för många och sätter Kramfors på kartan i olika sammanhang. Några av dessa musiker är av internationellt snitt.

I Kramfors är det nära till det mesta. De korta avstånden geografiskt, både inom den egna kommunen och i Västernorrland, är en fördel för dem som till exempel vill bo på en ort och jobba i en annan. Med tåget tar du dig snabbt både norrut och söderut.

Vi har ett näringsliv som tillsammans med kommunen jobbar hårt för att skapa tillväxt och är duktiga. Det finns gott om skickliga entreprenörer och småföretagare som utvecklar sina verksamheter. Visste du att Kramfors är länets företagstätaste kommun?

Höga Kustens besöksnäring har en e n o r m potential och det finns alla chanser i världen att satsa och vinna för den som vill engagera sig här eller driva företag som inriktar sig på turism. Höga Kusten är som en enda stor jätteresurs för besöksnäringen som bara väntar på att bli använd.

Vi som bor här kan se människor från andra länder och kulturer som tillgångar för vår utveckling. Vi blir fler och vi kan lära oss av varandra. Tillsammans blir vi starkare och kan åstadkomma mer.

Kramfors har en historia som är väldigt intressant och genom att berätta om den, om vårt ursprung och varje orts unika bakgrund kan vi höja hela kommunens attraktionsvärde ännu mer. Det du har hört om sedan barnsben vet inte besökare någonting om. Berätta, visa, förklara – och gör det med stolthet.

Sedan har vi så klart vår fantastiska natur. Den som är så fascinerande och speciell att människor från hela världen faller pladask för den när de kommer hit. Och n ä r de kommer hit, ta alla chanser du kan att ge dem fler anledningar till att komma tillbaka eller flytta hit.

Det är din och vår framtid vi pratar om.

Vi kan alla göra vårt för att den ska bli så bra som möjligt.

Och Kramfors ä r bra. Glöm aldrig det!

Vy från Svanö. Foto: Olof Wigren.