Boströms Traktor & Maskin flyttar från Överhörnäs till Bjästa

2191
Pär Jansson, platschef på Boströms i Örnsköldsvik. Foto: Olof Wigren.
Annons

I vår flyttar Boströms Traktor & Maskin med sex anställda, från Överhörnäs till Bjästa,

Företaget övertar fastigheten på Nätragatan som Gärdins Glas för närvarande använder sig av och där tidigare Bjästa Bilservice hade sin verksamhet.

Boströms planerar också för att anställa en tekniker senare under året.

Privatägda Boströms firade sitt 50–årsjubileum i höstas. Det har sitt huvudkontor i Umeå med filialer i Skellefteå, Ånäset och Örnsköldsvik.

– Vi säljer och servar maskiner för jordbruk och entreprenad från Case IH och New Holland, säger Pär Jansson, som är säljare och platschef för filialen i Örnsköldsvik.

Den finns sedan ett antal år tillbaka i Överhörnäs men lokalerna drabbades av en brand den 7 september.

– Då flyttade vi snett över gatan till Hörnells gamla lokaler, men det var en nödlösning och vi har under vintern sökt efter mer lämpade lokaler.

– Det har funnits tre, fyra möjliga objekt men nu har vi bestämt oss för det i Bjästa.

Annons

Pär Jansson och företagets vd Göran Pettersson köper hela fastigheten av Gärdins Glas – som i sin tur kommer att flytta till andra lokaler – och hyr ut den till Boströms.

– Innan vi lämnar Överhörnäs ska vi göra ganska omfattande byggnationer i Bjästa, både in– och utvändigt. Bland annat ska vi sätta upp nya portar, måla om och anpassa de 500 kvadratmeterna så att allt blir optimalt för oss, säger Pär.

Showroom för maskiner, kontor, butik med reservdelar och serviceverkstad ska finnas under samma tak.

Pär Jansson tror att Bjästa ur strategisk synpunkt kan passa Boströms väldigt bra.

– Vi har en stor del av vår marknad i Örnsköldsvik i den södra delen av kommunen och även i Kramfors kommun och nu kommer vi ännu närmare våra kunder. Det är dessutom nära från E4:an och centralt i Bjästa. Jag ser bara fördelar med det här.

Boströms blivande lokaler i Bjästa. Där Gärdins Glas nu huserar och där tidigare Bjästa Bilservice hade sin verksamhet.

Han känner väl till fastigheten eftersom han mellan 2006 till 2010 jobbade på Bjästa Bilservice.

Boströms Traktor & Maskin etablerade sig i Örnsköldsvik 2010 och har haft en positiv utveckling de senaste åren. Företaget omsätter totalt cirka 115 miljoner kronor.

– Antalet jordbruk har blivit färre men i gengäld är varje enhet i genomsnitt större och behovet av våra produkter och tjänster har därmed inte minskat, säger Pär Jansson.

För att klara efterfrågan på service kommer Boströms under året att anställa ännu en tekniker.