Anja Toljamo ska driva Norrfällsviken Hotell & Konferens

2771
Anja Toljamo. Foto: Olof Wigren.
Annons

Norrfällsviken Hotell & Konferens har fått både nya ägare och en ny arrendator.

Anja Toljamo, som även driver gastrocaféet på naturum Höga Kusten vid Skuleberget, kommer att sköta verksamheten i Norrfällsviken.

Den öppnar för säsongen den 1 juni.

Förra sommaren arrenderades Norrfällsviken Hotell & Konferens av Peder Svensson från Ullånger, som även driver bland annat Ullångers Restaurang & Hotell, Björnstygan i Roted och Prestige i Kramfors.

Hans avtal gällde med de dåvarande ägarna.

Nya ägare sedan i vintras är Jim Angerstig från Örnsköldsvik och Peter Nordgren från Östersund. De har i sin tur skrivit kontrakt med Anja Toljamo om att att arrendera hela anläggningen.

– Först och främst gäller avtalet fram till årsskiftet men både jag och ägarna har intentioner att det ska bli ett längre samarbete, säger Anja.

Hon är född och uppvuxen i Ullånger och har lång erfarenhet av hotell– och restaurangbranschen.

Annons

– Jag började jobba extra redan under högstadietiden.

– Min första arbetsplats var på Snäckan här i Ullånger, det som idag är Ullångers Hotell & Konferens. Jag började som städare, hamnade sedan i servisen och därefter i köket.

Därefter jobbade hon bland annat på S:t Petrilogen i Härnösand, Harrys i Umeå, Hotell Lappland i Lycksele och tre år i Turkiet.

– Jag har mestadels jobbat i kök och där kommer jag mest att hålla till i Norrfällsviken också.

Jim Angerstig och Peter Nordgren ska innan öppningen i  juni renovera restaurangen, uppgradera inredningen i ett antal av hotellrummen, försöka få igång den tempererade poolen, fräscha upp anläggningen i stort och byta sängar på vandrarhemmet.

– Ambitionen är att få igång konferensverksamheten så att det blir beläggning även efter sommaren.

– Jag tror att det finns ett behov av fler konferensalternativ i Höga Kusten och Norrfällsviken är ett bra komplement. Och till vintern ska vi erbjuda julbord, säger Anja.

Hon är inspirerad och i full gång med planeringen sedan en tid tillbaka.

– Jag ska satsa på bufféer och poolmenyer på dagtid och sedan blir det även en á la carte–meny på kvällarna och helgerna. Jag vill ha mycket vilt, både ren och älg, och även en hel del vegetariskt. Och vi ska baka allt fikabröd själva.

– Med jämna mellanrum ska vi ha trubaduraftnar och grillkvällar.

Dessutom blir det en fortsättning på den traditionella Midsommarfesten.

– Där kommer jag att samarbeta med Peder och Johan Svensson som tar hand om artistbokningar och det som hör till det arrangemanget, säger Anja Toljamo.

Hon räknar med att ha fem heltidsanställda samt extrapersonal i Norrfällsviken till sommaren.