Alex Ferguson – min självbiografi. Av Alex Ferguson. Storytel. Uppläsare: Jonas Malmsjö.

509
Annons

Jag trodde inte att jag skulle bli så fast i en bok om och av Alex Ferguson. Jag är ju för tusan Liverpool-supporter.

Men dels är jag svag för bra memoarer och biografier, dels är jag förtjust i fotboll och det här är en riktigt, riktigt bra biografi som alla som har minsta intresse av fotboll ska ta till sig. Oavsett om hen gillar Manchester United eller inte.

Alex Ferguson är generös med detaljer, han framstår som brutalt ärlig men också betydligt varmare än bilden av honom som den brittiska pressen målat upp genom åren. Hans klassresa är fascinerande och hans tränarkarriär enastående och det gjorde mig gott att få hans egna ord om sitt ledarskap och hur han under hela sitt liv sympatiserat med Labour och demokratiska värderingar.

Jonas Malmsjös uppläsning är också mästerlig.

Jag ger både boken och Malmsjö högsta betyg.

Annons